Saturday, February 27, 2016

Al-Quran Sebaik-baik Senjata

Bismillahirrahmanirrahim..
(Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..)
Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh..
(Semoga keselamatan, keberkahan, dan kasih sayang (rahmat) dari Allah SWT menyertai kalian..)

Ingin diri ingatkan cuaca yang tidak menentu dan apa-apa sahaja bencana yang telah, sedang, dan akan menimpa negara kita juga negara-negara jiran hanyalah amaran Allah sahaja. Azab yang sudah Allah tetapkan nanti lebih dahsyat dari apa yang sedang kalian saksikan. Azab yang sudah pun tercatat di dalam hadith sahih tetapi kalian memandangnya seolah-olah ia masih jauh lagi. Azab yang akan menjadi berita baik bagi orang yang beriman dan berita buruk bagi orang yang engkar.

Ada sebab mengapa Al-Quran diturunkan sebagai mukjizat terbesar Rasulullah SAW. Kalian sudah melakukan kesilapan yang besar jika kalian memperlakukan Al-Quran seperti tulisan biasa yang hanya mengandungi kisah-kisah Nabi dan pengajarannya, juga hukum-hukum Allah. Al-Quran lebih hebat dari apa yang kalian perlakukan. Sudah diri tekankan, senjata orang Islam adalah Al-Quran. Al-Quran bukan sekadar buku yang mengandungi ayat-ayat yg boleh sembuhkan penyakit, halau jin syaitan, bukan sekadar buku yg tak boleh dipijak, dilangkah atau sebagainya, bukan sekadar buku yang perlu berwudhu untuk memegangnya, bukan sekadar buku yang dibaca siang dan malam tanpa memahami maksudnya. Al-Quran lebih dari itu. Semua rahsia alam terkandung di dalam Al-Quran. Allah hanya mendedahkan rahsia tersebut kepada orang tertentu dan menjadi tanggungjawab kami untuk menyampaikannya kepada kalian semua.

Perlu kalian tahu, semua kisah zaman Nabi di dalam Al-Quran yang kalian baca dan tahu sebenarnya sedang berlaku pada waktu ini tanpa kalian sedari. Mengenai fitnah Dajjal dan kedatangan Imam Mahdi juga sudah Allah dedahkan di dalam Al-Quran. Diri tidak memerlukan pengiktirafan manusia dalam menyampaikan peringatan-peringatan tersebut. Allah tidak memandang semua kelulusan yang ada di dunia ini. Sistem yang dengannya kalian membesar itu tidak layak untuk memuatkan rahsia alam Allah. Jangan sesekali kalian terikat dengan sistem tersebut.

Dan apabila dibacakan kepada mereka ayat-ayat Kami, mereka berkata: "Sesungguhnya kami telah mendengarnya. Kalau kami mahu, nescaya kami dapat mengatakan (kata-kata) seperti (Al-Quran) ini. Ini tidak lain hanyalah cerita cerita dongeng orang-orang dahulu kala".
(Quran ; Surah Al-Anfal : ayat 31)

Dan demi sesungguhnya! Kami telah mengemukakan kepada umat manusia pelbagai contoh perbandingan dalam Al-Quran ini, supaya mereka mengambil peringatan dan pelajaran.
(Quran ; Surah Az-Zumar : ayat 27)

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail